Szülői felügyelet szoftverek

A kábel, illetve műholdas csatornákon le lehet kódolni azokat a csatornákat, amelyeket nem szeretnénk, hogy nézzenek gyermekeink. Olyan könyveket adunk a kezébe, amikről tudjuk, hogy neki való. Próbáljuk a mindennapjait is úgy alakítani, hogy az neki a legmegfelelőbb legyen.

Ezzel szemben az internet veszélyeire nem sok szülő gondol. Pedig a világháló egyre veszélyesebb, gyerekeink pedig egyre több időt töltenek el rajta. A felnőtt tartalmakat egy kamu születési dátummal el lehet érni. A közösségi oldalakon nem tudhatjuk, hogy valóban az a személy beszélget-e gyermekeinkkel, akinek állítja magát. Gyermekünk nem árul-e el nem kívánatos információkat számunkra idegen embereknek? Például a lakcímét, vagy, hogy mikor van otthon egyedül. Megoszt-e másokkal olyan fényképet, amit később megbánhat?

Az ilyen félelmek elkerülésére fejlesztett ki sok cég úgynevezett szülői felügyelet alkalmazást. Vannak ingyenes, illetve fizetős verziójuk. Tudásuk széles skálán mozoghat. Szinte az összes szoftverben korlátozni lehet, hogy mely időközökben lehessen egyáltalán internetet használni. Így könnyen beállítható, hogy csak tanulás után és lefekvés előtt lehessen szörfözni a világhálón. Vannak olyan alkalmazások, amik csak az interneten látogatható oldalakat korlátozzák. Mások figyelik a beszélgetéseket is, és jeleznek a szülőknek, ha olyan beszélgetést látnak, amik veszélyesnek tűnik. Tiltják, hogy gyermekünk fényképeket tölthessen fel.

Természetesen az “okos” készülékek világában nem elég a nappaliban lévő számítógépet levédeni. Minden olyan eszközt védetté kell tenni, amit gyermekünk használhat, a tabletet, illetve okos telefonját is. A legtöbb szoftverkészítő elkészítette alkalmazása mobil készülékeken is működő verzióját. Így a biztonságossá tett otthonon kívül is felügyelhetjük gyermekeinket.

Ha szeretnél segítséget kérni a számodra legmegfelelőbb védelem megtalálásában és beállításában, fordulj hozzánk bizalommal, vagy töltsd ki az alábbi űrlapot.


Ha cikkünk felkeltette érdeklődésedet, és szeretnél a továbbiakban is ilyen és ehhez hasonló témákban hasznos információkhoz jutni, akkor lájkold Facebook oldalunkat:
https://www.facebook.com/PC-Suli-481885231971972/


 

The form you are trying to view has been unpublished.

Fotó: gizmodo.com