Egy újabb trükk, amivel ellophatják bankkártyád PIN kódját

Az alábbi videón egy újabb technikát mutatnak meg, amivel könnyedén ellophatják bankkártyád PIN kódját.

Ehhez a trükkhöz nincs másra szükség csak egy okos telefonra és egy hozzá kapcsolható hőkamerára. Egy ilyen kamerát már közel 150 dollárért is legálisan meg lehet vásárolni az interneten. A videón látszódik, hogy a PIN kód beütése után sokáig le lehet olvasni a hőkép alapján nemcsak a beütött számokat, hanem azoknak a sorrendjeit is. Ami a leghalványabb az az első szám és így tovább. Szóval fizetéskor gondoljunk erre a cselre is és a kód beütése után azonnal adjuk vissza a terminált a pénztárosnak, vagy fordítsuk vissza, hogy illetéktelen személy ne láthassa.

Az alábbi pár jó tanácsot is érdemes megfogadnod a bankkártya használatához:

  • Kerüljük az ismétlődő elemeket a PIN kódunk megválasztásánál
  • A PIN kódunkat soha ne írjuk fel sehová és ne adjuk ki senkinek
  • Ugyan azt a kódot ne használjuk több kártyánál
  • Mielőtt készpénzt vennénk fel, vizsgáljuk meg az automatát, hogy látszódik-e rajta sérülés. Ha úgy tűnik, hogy külső beavatkozás történt rajta, jelentsük az automata tulajdonosának és keressünk másikat.
  • Ha van mód olyan automatát használjunk ami a Bankfiók előterében van.
  • Kártyalimiteket állítsuk be a lehető legalacsonyabb összegre.

Az alábbi felsorolásból sok igaz a jelszavaink kezelésére is. Amit le lehet jelszavazni azt titkosítsuk és ha lehet mindenhová más jelszót használjunk. Ha szeretnéd, hogy otthoni számítógéped és a rajtuk lévő információk biztonságban legyenek, fordulj hozzánk bizalommal, vagy töltsd ki az alábbi űrlapot.

The form you are trying to view has been unpublished.

Fotó: www.ubergizmo.com