Egyre nagyobb a botrány a meglopott szolgáltatónál

Múlt héten írtuk, hogy az Egyesült Királyság egyik vezető távközlési cége a TalkTalk bejelentette, hogy szervereit feltörték és több mint 4 millió ügyfelének személyes adatait, köztük bankkártya adatokat is elloptak. És ami a legfontosabb, hogy az eltulajdonított adatok jelentős része nem volt titkosítva.

Az elmúlt pár napban további információk láttak napvilágot. A bejelentéssel egy időben a brit kiberrendőrség nyomozása mellett a TalkTalk is elindított egy belső vizsgálatot. Ez utóbbi kiderítette, hogy a hackerek a szolgáltató weboldalát törték fel, nem pedig a belső hálózatát, így kritikus adatokhoz, mint például jelszóhoz nem jutottak hozzá. A vállalat újabb közleményt adott amiben megerősítették, hogy csak részleges bankkártya adatokhoz jutottak hozzá, mivel a feltört szerverek csak ilyen információkat tároltak. Azt is közölték, hogy a korábban sejtettnél kevesebb és kevésbé érzékeny pénzügyi információkhoz jutottak hozzá. Azt azonban elismerik, hogy a megszerzett adatok alkalmasak a személyazonossággal történő visszaélésre, ezért figyelmeztetik ügyfeleiket, hogy a közeljövőben legyenek különösen óvatosak, ha egy hivatalosnak látszó forrásból adatkérés érkezik hozzájuk.

 

Sajnos a nagyvállalatokhoz hasonlóan az otthon tárolt információk sincsenek biztonságban. Kevesebben pályáznak adatainkra, de egy bekapott vírus, vagy keylogger (olyan alkalmazás ami a leütött billentyűzeteket rögzíti, és továbbítja készítőjének), ami a háttérben dolgozik gépünkön, sok információt kiszivárogtathat. Ha nincs megfelelő védelemmel ellátva számítógéped, de változtatni szeretnél ezen, fordulj hozzánk bizalommal, vagy töltsd ki a lenti űrlapot.

The form you are trying to view has been unpublished.