Újratelepítésnél, új gép beüzemelésénél hasznos segítőtárs lehet

Egy új sorozatot indítok, amivel hasznos programokat szeretnék bemutatni nektek. Az első ilyen program a Ninite lesz. Innen tölthető le: https://ninite.com/

Ezt a programot a rendszerünk újratelepítésénél, vagy akár már aktív használatakor is ajánlatos néha elővenni. Mire van ez a program? Ha felmentek a weboldalára, akkor kategóriánként láthatjátok, hogy milyen szoftvereket lehet vele feltelepíteni, illetve ha már fent van a program, akkor frissíteni. Ezzel rengeteg munkát megspórol nekünk a program. Kipipálgatjátok, hogy mit szeretnétek feltenni, illetve mik vannak már telepítve, majd rányomtok a “Get Installer” gombra. Ez letölt egy kis alkalmazást, amit elindítva, el is kezdődik a munka. Persze a programnak, nekünk semmi dolgunk. Először letölti a telepítő csomagokat, majd szépen sorban feltelepíti azokat. Otthoni felhasználásra teljesen ingyenes, és ha elteszitek a letöltött programot, azt később bármikor elindítva, frissíti a korábban kiválasztott alkalmazásokat.

ninite-install

Ennek a programnak a fizetős változatát használtam régen. Nagyon könnyen tudtam naprakészen tartani a telepített alkalmazásokat több száz gépen is. Szerintem érdemes kipróbálnotok. A telepíthető alkalmazások listája folyamatosan bővül, szóval érdemes rendszeresen visszanézni az oldalra, és ha megjelent egy olyan program, amit szeretnétek használni, készítsetek új telepítőt. Először csak óvatosan próbáljátok, de nekem eddig sosem volt gondom vele. Felelősséget nem vállalok a programért, szóval mindenki csak saját felelősségére teszteljen. Jó próbálgatást kívánok!