Windows 10-re való frissítés tiltása egyszerűen – GWX Control Panel

Mióta megjelent a Windows 10, naponta zaklatja a Windows 7 és 8.1 felhasználókat az operációs rendszerük, hogy ingyen frissíthetnek az új verzióra. Eddig csaj ajánlott frissítés volt, de februártól egyre több felhasználónál kritikus frissítésként jelenik meg ez a lehetőség. Emiatt, akiknél az automatikus Windows frissítés be van állítva, egyszer csak azt fogják észrevenni, hogy egy hosszabb folyamat után már a Windows 10 köszönti bekapcsolásnál. Szerencsére akinél települt az új rendszer, 31 napig visszaállíthatja az eredeti környezetet, de ez felesleges munka mindenkinek.

win10-upgrade-popup

Én kipróbáltam az új verziót, de nem tetszett. Igaz több mint fél éve és azóta biztos sokat javítottak, de több eszközömet nem kezelte megfelelően, emiatt visszatértem a 8.1-re. Nekem eddig ez a kedvencem, és szerintem az egyik legjobb és legstabilabb rendszere. Szépen összelopkodta a Microsoft a különböző hasznos funkciót más operációs rendszerekből. De engem ez nem érdekel, örömmel használom.
A mindennapos ablakuk, hirdetések, hogy frissítsem rendszeremet, már nagyon zavart, emiatt kerestem egy megoldást, amivel ezt végérvényesen megoldhatom. Korábban már volt több próbálkozásom, de egy idő után mindig elölről kezdődött. A most bemutatott módszerrel 3 hónapja nem láttam felhívást, hogy frissítsek. Emiatt most bemutatom nektek.

A program neve: GWX Control Panel

GWXCP 1_7_0_2 only

Telepítése egyszerű. A fenti képen látszanak a beállítási lehetőségek. Négy gombot kell megnyomni, és onnantól megszűnnek a “zaklatások”.

  1. “Disable ‘Get Windows 10’ App (remove icon)” gomb. Ezzel letiltjuk, a frissítés lehetőségére figyelmeztető alkalmazást
  2. “Delete Windows 10 Download Folders…” Ha esetleg a Windows frissítés már letöltötte volna a Windows 10 telepítőt, töröljük, feleslegesen ne foglalja a helyet
  3. “Delete Windows 10 Programs…” Ezzel töröljük a figyelmeztető alkalmazást
  4. “Prevent Automatic Windows 10 Upgrades”. Ezzel végérvényesen jelezzük az operációs rendszerünknek, hogy nem kérjük a Windows 10 frissítést.

Ez a módszer természetesen nem 100%-os megoldás. Lehet, hogy egy operációs rendszer frissítés után újra megjelennek a figyelmeztetések. De akit zavar már a sok felugró ablak, buborék, egy próbát tehet hozzám hasonlóan.
Sok sikert a vállalkozó szellemű olvasóimnak.

A programot innen tudjátok letölteni:
http://ultimateoutsider.com/downloads/
http://ultimateoutsider.com/downloads/GwxControlPanelSetup.exe

Fontos!:

Ez nem egy Microsoft által adott hivatalos megoldás. Emiatt ezt a programot mindenki saját felelősségére használja. A program helytelen működéséért sem a készítő, sem én nem vállalunk semmilyen felelősséget.