Locky – Új variáns, új trükk

Korábbi cikkemben már figyelmeztettem olvasóimat, hogy egy új és igen veszélyes számítógépes vírus dugta fel a fejét. Sajnos megérkezett egy új variánsa, ami új trükköket vet be, hogy megfertőzze gépünket. A Worddel való trükközéskor ugyanis formokat használ. Ugyan a károkozónak ez esetben is szüksége van felhasználói közreműködésre, hiszen a makrófuttatást engedélyezni kell, de a Windows-os formja (ablaka) segítségével a korábbiaknál megtévesztőbbé tud válni.

Forrás: Trend Micro
Forrás: Trend Micro

Ez ellen a vírus ellen, illetve az összes többi kártevő ellen naprakész vírusirtókkal lehet védekezni. Ezeken túl nagyon fontos, hogy csak megbízható forrásokból érkező levelek csatolmányait, illetve linkjeit nyissuk meg. Ha Word vagy Excel mellékletet kapunk, csak akkor engedélyezzük a makrók futtatását, ha 100%-ig biztosak vagyunk abban, hogy nekünk küldték a mellékletet.

Ne felejtsétek, hogy viszonteladója lettem több vírusvédelmi megoldásnak. Ennek köszönhetően komoly kedvezményeket kapok rájuk. Otthoni felhasználóknak ezt a kedvezményt 100%-ban tovább adom, így a piaci árhoz képest igen kedvező áron juthattok megfelelő védelemhez,ha rajtam keresztül vásároljátok meg. Árajánlattal kapcsolatban forduljatok hozzám bizalommal, bármelyik csatornán.

Borító kép forrása: Bleeping Computer