Becsapós email – Még a nagyvállalatok is átverhetőek

Azt hinnénk, szerintem jogosan, hogy a becsapós emailek (amikről már korábban írtam), az otthoni felhasználókat célozza, és tőlük próbálnak személyes adatokat, hozzáféréseket kicsalni. Ezzel szemben múlt héten nem kis cégtől, hanem a Seagate Technology-tól az egyik legnagyobb adattárolási eszközöket gyártó nagyvállalattól szereztek meg igen érzékeny adatokat.

A vállalat hivatalosan el is ismerte, hogy március 1-jén egyik alkalmazottjuk régi és meglévő alkalmazottak adóbevallási adatait adta át egy ismeretlen harmadik félnek. A levél úgy nézett ki, mintha belső levelezés lenne, és a saját cége kéri el az adatokat. A kolléga emiatt adta át az igen érzékeny adatokat. A vállalat amint értesült az esetről azonnal belső vizsgálatot indított, hogy a jövőben hatékonyabban tudjanak védekezni az ilyen jellegű támadásoktól.

Azóta kiderült, hogy az ellopott adatokkal már el is kezdtek visszaélni, mert hamis adó-visszaigénylési tranzakciókat indítottak.

Szóval újra bebizonyosodott, hogy mennyire megtévesztőek lehetnek ezek a becsapós levelek, és, hogy mennyire komolyan kell venni ezt a veszély forrást is.

Amennyiben szeretnéd magad nagyobb biztonságban érezni a világhálón, fordulj hozzám bizalommal. Átbeszéljük, hogy milyen témák érdekelnek, mikről szeretnél tudni, és egy személyre szabott oktatóanyag segítségével magabiztosabban tudsz szembenézni az internet veszélyeivel.

The form you are trying to view has been unpublished.