Tavaszi nagytakarítás – számítógépeinknek is szükségük van néha egy kis kényeztetésre

Ahogy szeretünk tavasszal otthonunkban is kitakarítani, selejtezni, úgy számítógépeinket is időnként érdemes a “nagytakarításba” bevonni. Munkánk végeztével jó érzés a lakásban körbenézni. Minden felesleges kacat eltűnik ilyenkor, és a csillogó ablakon még a borús égbolt is fényesebb. Hasonlóan gépünkön is gyűlnek a felesleges információk, amik idővel lassítják, instabilabbá teszik operációs rendszerünket.

A mindennapi használat során gépeink porosodnak. Ahogy egyre több por van bennük, annál hangosabbak és lassabbak lesznek. Laptopunk, asztali számítógépünk billentyűzete elkerülhetetlenül egyre koszosabb lesz. Szélsőséges esetben nem megfelelően fognak működni.

Forrás: www.keyboardsguide.com

Számítógépeink alkatrészeihez a gyártók időnként kiadnak újabb, javított meghajtó szoftvereket, amelyek telepítésével rendszerünk stabilabb és akár gyorsabb is lehet. Időnként ezt is érdemes végignézni.
Legtöbben csak telepítjük a programokat, törölni ritkán szoktunk. Ez is hiba, hiszen minél jobban tele van a merevlemezünk, annál lassabban fog működni gépünk.
Idővel egyre több toolbar, felugró ablak fogja lassítani a számítógép használatát. Ha nem használsz vírusirtót, vagy esetleg nem vetted észre és már régóta nem frissül, rendszered tele lehet kártevővel, ami akár személyes adatokat is kiszivárogtathat készítőjének. Amennyiben van webkamera a géphez kötve, tudtodon kívül képeket készíthet, amit hasonlóan tovább küldhet. Ezek miatt időnként szükség van nagytakarításra.

Ezeket a lépéseket természetesen saját magad is elvégezheted, hiszen sok hasznos programról írtam már, ami sok lépést elvégez, de ne felejtsük, hogy egy szakember többet látott, és feltűnhet neki olyan rendellenesség, amit más nem biztos, hogy észrevesz.

Amennyiben szeretnéd szolgáltatásaimat igénybe venni, töltsd ki a lenti űrlapot.

A tavaszi nagytakarításra kitaláltam egy csomagot, ami a következőket tartalmazza (a felsoroltakon kívüli munkák előzetes egyeztetés alapján, külön ajánlat elfogadása esetén kerülnek elvégzésre):

  • Számítógép, laptop fizikai takarítása.
  • Számítógép átvizsgálása esetleges vírusok és egyéb kártevők miatt.
  • Rendszer diagnosztika. Átvizsgálás után lehetséges bővítési lehetőségek ismertetése. Célom, hogy költséghatékonyan a lehető legtöbbet kihozzuk a meglévő gépből.
  • Szükség esetén az operációs rendszer biztonsági és ajánlott frissítéseinek telepítése.
  • Operációs rendszer sebességének, beállításainak optimalizálása.
  • Egyéb hibák elhárítása, ami elvégezhető az átvizsgálás alatt. Például: nyomtatási probléma megoldása, periféria csatlakoztatása a rendszerhez és beállítása. Az ilyen jellegű kéréseket előre egyeztessük, így meg tudom mondani, hogy milyen tevékenység fér bele a csomagba
Csomag ára:
Tavaszi nagytakarítás 7.000 Ft
Helyszíni kiszállás Budapest területén 2.500 Ft
Helyszíni kiszállás egyéb területre egyeztetés alapján
Távoli munkavégzés* nincs plusz költség
Természetesen személyesen el is lehet hozni a számítógépet. nincs plusz költség

* Távoli munkavégzés esetén a fizikai takarítás nem része a munkának.


Érdekel a csomag:
The form you are trying to view has been unpublished.

Fotó: Shutterstock