Böngészőkhöz hasznos bővítmények – Adblock

Elkezdek egy olyan sorozatot, amiben böngészőkhöz hasznos bővítményeket ajánlok. A legtöbb ilyen bővítmény elérhető Firefox és Chrome böngészőhöz is. Internet Exlorer-hez is elérhető pár bővítmény, de ezt a böngészőt nem ajánlom mindennapi használatra, így nem fogom külön kiemelni. Sok informatikával foglalkozó személy állítja azt, hogy az IE (Internet Explorer) arra való, hogy valami használható böngészőt letölthessen az ember. 🙂 Persze én ilyet nem mondok. 🙂

Lássuk is az első bővítményt, az Adblock-ot. Az adblock arra való, hogy a különböző oldalakon megjelenő hirdetéseket kiszűrje, így nem jeleníti meg a böngészünk. A legtöbb adblock adatbázisokból veszik, hogy milyen tartalmakat blokkoljon. Természetesen mi is taníthatjuk. Megadhatjuk, hogy egy oldalon ne tiltsa a reklámokat, de azt is megtehetjük, hogy pár gombnyomással egy el nem tüntetett hirdetést eltüntessen.
Vannak olyan verziói, ami például kiszűri a Youtube reklámokat is, így nem kell állandóan ott is hirdetéseket, reklámokat látnunk. Természetesen a Google is és sok nagyobb cég nagy erőkkel küzdenek, hogy az adblock-ot visszaszorítsák, hiszen így nem jutnak a reklámokból bevételhez. Emiatt egyre több oldal meg sem jelenik, ha érzékeli, hogy be van kapcsolva az adblock. Ezeket az oldalakat csak úgy tudjuk látogatni, ha engedélyező listára tesszük a kívánt oldalt.

adblock2 (Small)

Egy eléggé megosztó bővítményről beszélünk, ahogy látjátok. Egyre több olyan oldalt látok, amiken annak ellenére megjelennek a hirdetések, hogy be van kapcsolva az adblock, és ezeken az oldalakon eddig még nem is sikerült blokkolnom az ilyen tartalmakat. Gondolom a háttérben anyagi okai vannak ennek. Persze ez csak feltételezés a részemről.

Akit zavar az állandó villogó hirdetések, zavarja, hogy nem tud elolvasni egy index-es cikket, mert kiolvad a szeme, az próbálja ki ezt a bővítményt.

Firefoxhoz:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/

Chrome:
https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock-plus/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?hl=hu

Ha van olyan bővítmény amit ismersz és szerinted jó volna ha írnék róla, így több emberhez is eljutna, kérlek küld el:

The form you are trying to view has been unpublished.