Google Chrome tuning – Hangerő némítás fülenként

Nézzünk egy kis érdekességet. Ha használsz több fület egyszerre böngészés közben, akkor biztos belefutottál már ebbe a problémába. Nézzünk egy példát. Zenét hallgatsz az egyik fülön, miközben a többi fülön böngészel. Egyszer csak, megszólal egy ismeretlen zene vagy zaj valahonnan. Valamelyik oldalon vagy elindul egy videó, vagy egy zene. Ez eléggé zavaró tud lenni. Meg kell keresni, hogy melyiken, és utána még ki is kell kapcsolni. Én már találkoztam olyan oldallal, ahol például a háttérzenét nem lehetett kikapcsolni. Nem sok időt töltöttem el ott, bevallom. Ennek a trükknek köszönhetően könnyen kikapcsolható az ilyen hívatlan, plusz hangforrás.

Nézzük is. Indítsuk el a Chrome böngészőt. A címsorba írjuk be az alábbit: chrome://flags/
Az alábbi képet kapjuk:
chrome-tipp1

Nyomjuk meg a Ctrl + F billentyű kombinációt, vagyis a keresést. Írjuk be: A lap hangját

Ezt fogjuk látni:

chrome-tipp2

 

Nyomjunk rá, hogy engedélyezés, majd a lap alján megjelenő “újraindítás most” gombra. Ezek után ha megnyitunk például egy Youtube videót, a fülön lévő hangerő ikonra klikkelve, le tudjuk némítani a hangot.

chrome-tipp3

 

Fontos, hogy miután beléptünk a felületre, figyelmeztet is a böngésző, hogy óvatosan állítsuk ezeket a beállításokat. Én is csak azt tanácsolom, hogy mindenki csak olyat állítson el, amiről pontosan tudja, hogy mit eredményez. Semmilyen felelősséget nem vállalok az elállítások okozta károkért. Amit itt olvashatsz, tesztelt több napja használt funkció. Mást még én sem állítottam el. Ha találok még érdekes dolgot, arról is írni fogok. Jó próbálgatást kívánok.

Fotó: businessinsider.com